4 Replies Last post: Aug 7, 2008 4:46 AM by Mickey  
Mickey Newbie 4 posts since
Aug 6, 2008
Currently Being Moderated

Aug 6, 2008 4:37 AM

Perforce p4 - IJ not taking credentials from preference settings?

I'm setting up IDEA 7.0.3 under Mac OS X 10.5.4 in a shop with both Mac and Windows versions already in place. I've configured Perforce with the same credentials that p4v uses. Test connection succeeds. Whenever I right-click on any file and Perforce > Edit the following error appears:

 

Error: Access for use 'mickey' has not been enabled by 'p4 protect'.

 

With p4v I can Check Out the same file.

 

mickey is my Mac OS X login username, the Perforce client workspace credentials are different, like MICK_DEV.

 

What am I not understanding here? Help gratefully accepted.

Guest
Currently Being Moderated
Aug 6, 2008 5:22 PM in response to: Mickey
Re: Perforce p4 - IJ not taking credentials from preference settings?

Hello Mickey,

 

How exactly did you configure Perforce? If the "Use P4CONFIG or default connection"

checkbox is unchecked and the "User" field is fiiled, that user name will

be used for all Perforce operations.

 

I'm setting up IDEA 7.0.3 under Mac OS X 10.5.4 in a shop with both

Mac and Windows versions already in place. I've configured Perforce

with the same credentials that p4v uses. Test connection succeeds.

Whenever I right-click on any file and Perforce > Edit the following

error appears:

 

Error: Access for use 'mickey' has not been enabled by 'p4 protect'.

 

With p4v I can Check Out the same file.

 

mickey is my Mac OS X login username, the Perforce client workspace

credentials are different, like MICK_DEV.

 

What am I not understanding here? Help gratefully accepted.

 

--

Dmitry Jemerov

Development Lead

JetBrains, Inc.

http://www.jetbrains.com/

"Develop with Pleasure!"

 

 

 

More Like This

  • Retrieving data ...